Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Het Span Moorkoppen
Nieuwstraat 61
4141 CB LEERDAM

Openingstijden

Ma: 08.30 - 18.00 uur
Di: 08.30 - 18.00 uur
Wo: 08.30 - 18.00 uur
Do: 08.30 - 18.00 uur
Vr: 08.30 - 21.00 uur
Za: 08.30 - 17.00 uur
Zo: gesloten

Het Span Moorkoppen úw topSlijter 100% vakmanschap

Webshop

Exclusief topSlijter
Aanbieding

La Trappe Batch 35

(0,0 / 5)
La Trappe Batch 35
Batch # 35
Voor deze batch is de volgende verdeling van toepassing:
Type vaten
Gebruikte vaten Cachaça 78%

- Nieuw Eiken Medium Toast 17%

- Nieuw Eiken High Toast 5%
La Trappe Trappist Quadrupel Oak Aged Door het bier voor langere tijd op houten vaten te laten rijpen ontstaat er een unieke, complexe smaak. Deze smaak verschilt per type vat dat wordt gebruikt. Quadrupel Oak Aged kent een gelimiteerde oplage
€ 19,95
Fles
Plaats in winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Nederland
Flesinhoud
37.5 CL
Smaak
Het belangrijkste bestanddeel van deze batch heeft ruim 2 jaar gerijpt op barriques van Cachaça. Dit een suikerrietdiststillaat afkomstig uit Brazilië. Cachaça is, net als andere rumsoorten, gemaakt van suikerrietsap. Het verschil is, dat deze rumsoort altijd en voor 100% wordt gemaakt van versgeperst suikerrietsap en daardoor ook die uitgesproken suikerrietsmaak heeft. De houtsoort en de duur van de rijping zijn van grote invloed op de geur en smaak van de Cachaça.
Batch 35 presenteert zich met een fijn geparelde beige schuimkraag en een diepe-donker amberachtige bierkleur.
De eerste geurimpressie van deze Oak Aged is zeer complex met fruitige rum-associaties van tropisch fruit en veel kruiden (waaronder kaneel en drop). Net als de karamel en de moutaroma’s is ook het eiken duidelijk aanwezig.
De smaak is prettig zoet, zijde zacht met een juiste volheid, en een tikje boozy. De elegante en harmonieuze bitterheid van La Trappe Quadrupel is zeer goed bewaard gebleven. Al proevend zijn smaken van Cachaça, dadels, pruim, gember, eiken en rook te herkennen. De lange rijping heeft dit bier zijn geheel eigen en unieke karakter gegeven.
Naarmate het bier warmer wordt, komt de smaak van eikenhout meer naar voren en wordt het bier tannine rijker en droger in afdronk.
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review